Opakowania przyjazne środowisku
Papier barierowy AQY

Papier barierowy AQY to nowoczesne i bezpieczne opakowanie dla Twojego produktu. W 100% podlega recyklingowi, jest przyjazne środowisku. Powłoka na bazie kopolimeru etylenu i wosku:

  • zapobiega przesiąkaniu wody i tłuszczu z produktów spożywczych,
  • ma właściwości zgrzewalne,
  • posiada certyfikat do kontaktu z żywnością.

Dzięki warstwie zgrzewalnej z papieru możemy formować różnego typu woreczki:

  • woreczki typu flowpack,
  • woreczki z zawieszką typu EURO,
  • woreczki płaskie z tasiemką samoprzylepną

Papier barierowy AQY przeznaczony jest do pakowania:

  • Produktów zbożowych (musli, kasze, makarony itp.)
  • Wyrobów piekarniczych (pieczywo, wafle, ciastka, dodatki piekarnicze itp.)
  • Wyrobów przemysłowych (naczyń jednorazowych, sztućców)
  • Artykułów dekoracyjnych (balony, confetti itp.)
  • Artykułów szkolno- biurowych.
  • Artykułów spożywczych (mięso, wędliny, drób, sery),

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszych pozostałych opakowań z papieru:

  • Torebki papierowe fałdowe
  • Papiery pakowe zwykłe,
  • Papiery kaszerowane folią HDPE, papiery powlekane PE w formie arkusza i roli,
  • Woreczki Doypack z laminatu PAP/LDPE

Papier z powłoką AQY dostępny jest  bez nadruku lub z nadrukiem do 8 kolorów, możliwy zadruk farbami wodnymi.

Pracujemy zgodnie z wymaganiami Systemem Zarządzania Jakością ISO 9001 oraz Standardu BRC Packaging Materials przeznaczonego dla producentów opakowań do kontaktu z żywnością.

Od ponad 30 lat pomagamy Klientom znaleźć optymalne opakowanie dla ich wyrobów. Nasze produkty powstają z najwyższą dbałością o ich estetykę i funkcjonalność, a także w trosce o środowisko naturalne.

Z przyjemnością informujemy, że nasz papier z powłoką objęty został niedawno ochroną patentową. Przypominamy, że projekt realizujemy w oparciu o środki unijne a jego celem jest: “Wdrożenie do praktyki gospodarczej na skalę Europejską innowacyjnego produktu w postaci papieru barierowego nowej generacji, zapobiegającego migracji krytycznych substancji do żywności w oparciu o dedykowane wyniki prac B+R”
Nr umowy: POPW.01.03.01-18-0015/15-00