CERTYFIKATY

Kładziemy duży nacisk aby nasze opakowania spełniły wysokie standardy jakości dlatego pracujemy zgodnie z wymaganiami Systemem Zarządzania Jakością  ISO 9001 oraz Standardu BRC Packaging Materials przeznaczonego dla producentów opakowań do kontaktu z żywnością. Uzyskanie certyfikatów potwierdza wytwarzanie bezpiecznych opakowań jak również spełnienie przez firmę rygorystycznych wymagań higienicznych i prawnych.

CERTYFIKAT  ISO 9001:2015

certyfikat iso

Norma została wdrożona w 2003 roku. Nie jest normą techniczną, ale zawiera wymagania dotyczące systemu zarządzania. W dużej mierze kieruje się zasadami:

  • koncentracja na kliencie i jego potrzebach,
  • przywództwo (wyznaczanie polityki i celów) oraz zaangażowanie całej kadry.
  • podejście procesowe i systemowe do zarządzania
  • ciągłe doskonalenie i oparcie się na faktach
  • -wzajemne korzystne powiązania z dostawcami

Co daje firmie ?

  • zwiększenie konkurencyjności
  • minimalizacje kosztów wytwarzania
  • zwiększenie rentowności
  • poprawienie sposobu zarządzania
  • lepsza organizacja pracy
  • ujednolicenie dokumentacji

 

CERTYFIKAT BRC

BRC Packaging

Wdrożony certyfikat BRC IoP dla producentów opakowań od września 2019. W dniach 10-11 września 2020 odbył się audyt na zgodność ze standardem BRCGS Packaging Materials wyd. 6, firma Yanko Sp. z. o.o. uzyskała rekomendacje do otrzymania certyfikatu z oceną AA.

BRC – międzynarodowy standard bezpieczeństwa żywności. BRC to zbiór zaleceń i wytycznych dla firm działających w sektorze przemysłu spożywczego, zwłaszcza hipermarketów (przede wszystkim hipermarketów brytyjskich) oraz firm dostarczających własne marki (tzw. private labels). Uzyskanie przez firmę certyfikatu BRC dla całej marki produktów lub dla konkretnego produktu marki to gwarancja, że dany produkt pomyślnie przeszedł specjalistyczne testy i inspekcje, jest wysokiej jakości i jest bezpieczny dla konsumentów.

Co daje firmie ?

  • gwarantuje bezpieczeństwo wytwarzanych opakowań,
  • spełnienie wszelkich wymagań prawnych i higienicznych.

HACCP

HACCP – System Analizy zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontrolnych (ang. Hazard Analysis and Critical Control Points System). Jest to system ukierunkowany na zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, który identyfikuje, ocenia i kontroluje (opanowuje) zagrożenia istotne dla bezpieczeństwa żywności.

Co daje firmie ?

  • gwarancje produktu bezpiecznego i dobrej jakości
  • podniesienie pewności i spowodowanie systematycznej powtarzalności jakości produktów – która jest niezbędna przy oczekiwaniach jakościowych konsumenta.

Nagrody i Certyfikaty

Wysoka jakość wytwarzanych przez “YANKO” Sp. z o. o. opakowań znalazła uznanie na wielu międzynarodowych targach opakowań. Szczególnie cenimy sobie złoty medal Międzynarodowych Targów Poznańskich przyznany podczas Międzynarodowego Salonu Techniki Pakowania i Logistyki ”TAROPAK 2003” za woreczki foliowe z zawieszką typu EURO.

“YANKO” Sp. z o. o. należy od 2003 r. do elitarnego klubu Gazele Biznesu – grona najdynamiczniej rozwijających się firm oraz posiada certyfikaty „Wiarygodna Firma Województwa Podkarpackiego”  i „Lider Województwa Podkarpackiego” oraz Diamenty miesięcznika Forbes w roku 2015.

Firma jest od wielu lat członkiem stowarzyszeń biznesowych i branżowych

Izby Przemysłowo-Handlowej w Rzeszowie

Podkarpackiego Klubu Biznesu

Zrzeszenia Polskich Fleksografów

Polskiej Izby Opakowań

FBN Poland

Projekt Plant Pack

Natureef