HISTORIA
Filet z kurczaka z granatem pod sosem mieszanym czosnkiem
Kurczak okaże się bardziej apetyczny i niezwykle delikatny, jeśli gotujesz go z soczystych ziarna granatów pod sosem mieszanym czosnkiem, i pożądane jest podawanie tego naczynia z puree ziemniaczanym lub gryki.
Składniki:
- kurkuma (6 g);
- filet Kurin (650 g);
- Woda pitna gorąca (230 ml);
- sałatka z cebulą fioletową (450 g);
- Ziarna granatu (60 g);
- gruba kwaśna śmietana (360 ml);
- małe plastry czosnku (trzy sztuki);
- Niesalone masło zmiękczone (40 g);
- gruboziarnisty pieprz czarny (6 g);
- rafinowany olej słonecznikowy (40 ml);
- Zielona cebula posiekanego (30 g);
- wrząca woda (80 ml);
- sól morska (do smaku);
- suszona bazylia posiekana (20 g);
- Przyprawa curry (5 g).
Proces gotowania:
W bieżącej wodzie musisz dokładnie spłukać filet i wysuszyć go na ręczniku papierowym, a następnie musisz pokroić kurczaka grubymi kostkami, przenieść go na głęboką patelnię i usmażyć gorący olej słonecznikowy do różowego koloru.
Następnie wyślij masło na patelnię i kontynuuj proces smażenia kawałków kurczaka do średnio-złota, a następnie wyczyść cebulę i bardzo cienko posiekaj, dodaj do kurczaka, usmażyć składniki przez kolejne pięć minut.
Teraz musisz wlać wszystkie przyprawy i dodać bazylię, usmażyć kurczaka z cebulą przez kolejne trzy minuty, a następnie znacznie zmniejszyć pożar i gasić elementy pod ciasno zamkniętą osłoną przez ćwierć godziny.
Oczyść plastry czosnku i pokrój je grubo, wyślij je do małej miski i dodaj kwaśną śmietanę, ubij składniki przez około osiem minut, a następnie wlać na patelnię rozdartą czosnkiem.
Dobrze wymieszaj kurczaka i gotuj na wolnym ogniu w sosie z mieszanym czosnkiem przez piętnaście minut, dodaj zieloną cebulę i wlej trochę soli, wyślij na patelnię ziaren.
Gulasz z kurczakiem z ziarnami granatów w sosie mieszanym czosnkiem przez około ćwierć godziny, wlewaj stromą wrzącą wodę i kontynuuj proces gaszenia pod pokrywką przez ciche upał przez kolejne dziesięć minut.
Przenieś filety z kurczaka z ziarnami granatów na talerze i wlać kwaśny sos, a następnie podawaj to pyszne danie na gorąco z dodatkowymi naczyniami z płatków lub zmiażdżonych ziemniaków.
Pani Uwaga:
To danie z mięsa z kurczaka okaże się nie tylko bardzo smaczne, ale także apetyczne, a także eleganckie, jeśli gotujesz je z bułgarską pieprzem w różnych kolorach, oliwkach lub pomidorach.
Oprócz tego dania z kurczaka możesz dodać grzyby leśne lub królewskie mistrzów, w którym to przypadku kurczak okaże się bardziej smaczny. here
1990 – rozpoczęcie działalności handlowej ,pierwsze kontakty biznesowe na rynkach węgierskich – współpraca z firmami TVK, BABOLNA, KIS, BARSADI
1992 – rozpoczęcie produkcji opakowań, zakup pierwszych zgrzewarek
1995 – wyprodukowanie pierwszego zadrukowanego woreczka, rozpoczęcie produkcji opakowań papierowych
2000 – zakup pierwszego urządzenia do obróbki matryc fotopolimerowych – Flekso B2 – PET
2003 – otrzymanie złotego medalu Międzynarodowych Targów Poznańskich za woreczki typu EURO. Wdrożenie systemu zarządzania Jakością ISO 90001-2001 który działa do dzisiejszego w naszym zakładzie
2006 – zakup pierwszej nowoczesnej 6 kolorowej drukarki fleksograficznej oraz laminarki bezrozpuszczalnikowej produkcji Varga
2009 – 2012 – zakup działki pod nowa lokalizacje zakładu oraz budowa zakładu produkcyjnego.
2012 – rozpoczęcie produkcji w nowym zakładzie Yanko w Rogoźnicy na terenie Podkarpackiego Parku Naukowo Technologicznego Aeropolis
2013 – 2017 – zakup nowoczesnej maszyny do druku fleksograficznego, laminacji i konfekcjonowania wyrobów foliowych (worków typu DOYPACK, worków typu YANKOPACK BMS) oraz papierowych. Rozbudowa istniejącej hali produkcyjnej opakowań o powierzchni ponad 1000 m 2.
2018 – 2019 – zakup drugiej nowoczesnej maszyny do druku fleksograficznego oraz maszyny do konfekcjonowania worków typu DOYPACK. Rozpoczęcie prac nad wyprodukowaniem nowoczesnej powłoki biodegradowalnej i w 100% podlegającej recyklingu do powlekania papieru. Wdrożenie sytemu WMS (system zarządzania magazynem) oraz certyfikatu BRC IoP dla producentów opakowań.